Wednesday, 5 February 2014

Wishful Wednesday #16

Sebenarnya saya lagi males banget ngapa-ngapain, jadinya sepulang kerja malah dengerin lagu sambil main Flappy Bird yang terkutuk.

Terus saya bilang ke Mas Tez klo saya pingin update blog tapi lagi gak mood baca buku (blogger buku gak mood baca buku? APA KATA DUNIA?!)

Anyway, Mas Tez akhirnya menyarankan saya buat WW dan akhirnya dengan kekuatan yang luar biasa saya bisa lepas dari cengkraman Flappy Bird dan membuka laptop. Puji Tuhan.

Saya sih gak kepikiran pingin buku apa, akhirnya saya ceklah list "to read" saya dan kaget sekagetnya jika ternyata The Lowland adalah novel semacam lanjutannya "Dua Saudara" karya Jhumpa Lahiri! Saya paling suka dengan cerita yang mengutamakan hubungan persaudaraan daripada romancek :v walau saya akhirnya saya penasaran dengan nasib Subhash dan istri adeknya. Iya. Adeknya. Akhirnya romance juga. Lol.


Oh ini dia diskripsi dari Goodreads:
Two brothers bound by tragedy; a fiercely brilliant woman haunted by her past; a country torn by revolution. A powerful new novel--set in both India and America--that explores the price of idealism and a love that can last long past death.
Growing up in Calcutta, born just fifteen months apart, Subhash and Udayan Mitra are inseparable brothers, one often mistaken for the other. But they are also opposites, with gravely different futures ahead of them. It is the 1960s, and Udayan--charismatic and impulsive--finds himself drawn to the Naxalite movement, a rebellion waged to eradicate inequity and poverty: he will give everything, risk all, for what he believes. Subhash, the dutiful son, does not share his brother's political passion; he leaves home to pursue a life of scientific research in a quiet, coastal corner of America.
But when Subhash learns what happened to his brother in the lowland outside their family's home, he comes back to India, hoping to pick up the pieces of a shattered family, and to heal the wounds Udayan left behind--including those seared in the heart of his brother's wife.
Suspenseful, sweeping, piercingly intimate, The Lowland expands the range of one of our most dazzling storytellers, seamlessly interweaving the historical and the personal across generations and geographies. This masterly novel of fate and will, exile and return, is a tour de force and an instant classic
Berbagai hal muncul yang membuat saya agaknya menyesal beli paketan sastra bukukatta, teaser banget ;_;

Mau WW-an juga, capcus ke blognya mbak Astrid yuk~

3 comments:

  1. ..orang-orang kayaknya di mass guna-guna nih ama Flappy Birds..aku enggak ngerti frenzy nya gimana..emm kayaknya kita postingan WW at the same time deh mbak ahahah. Udah gitu aja :D

    ReplyDelete
  2. hahaha, belum berani instal si flappy

    ReplyDelete
  3. akupun pernah masukin ini di WW :D semoga tercapai ya mid. ini si flappy kayaknya lagi ngehits yaaa hihihi

    ReplyDelete

sankyu ya (*≧▽≦)